Egzersiz Ve Beslenme

Egzersiz yapıyor ancak sarf ettiğiniz enerji ve zamanın karşılığını göremediğinizi düşünüyorsanız ya da düzenli egzersiz yapacak kadar enerjiniz olmuyorsa beslenmenizin içeriği ve tüketim zamanını gözden geçirme vaktiniz gelmiştir. Egzersiz öncesi ve sonrası besin seçimleri çoğu kişinin aklını meşgul eder. Yemek ile egzersiz arasındaki etkileşimi anlarsanız gösterdiğiniz çabanın karşılığını daha hızlı ve etkili alırsınız. Egzersizin sıklığı, süresi ve yoğunluğu yediklerinizin doğru miktar ve içeriğiyle birleşince hedefinize daha kolay ulaşırsınız.

Bugün egzersizin tek başına zayıflatamayacağı ve diyetinde tek başına vücudu ideal fit şekline kavuşturamayacağı bilinmektedir. Zayıflamanın asıl amacı fit ve sağlıklı olmaksa ki öyle olmalıdır. Elimiz ayağımız tutarken niye sürekli oturup çalışıyor yada televizyon izliyoruz.

  • 18-64 yaş arası yetişkinler hafta boyunca en az 150 dakika orta şiddetli aerobik fiziksel aktivite veya hafta boyunca en az 75 dakika yoğun şiddetli fiziksel aktivite veya bu ikisinin kombinasyonunu yapmalıdır.
  • Sağlığa daha yararlı etkilerini görebilmeleri için yetişkinler orta şiddetli aerobik egzersizlerinin süresini haftada 300 dakikaya veya hafta boyunca en az 150 dakika yoğun şiddetli fiziksel aktivite veya orta ve şiddetli egzersizin dengeli kombinasyonunu yapmalıdır.
  • Kas güçlendirici egzersizler büyük kas gruplarını içerecek şekilde haftanın 2 yada daha fazla günü yapılmalıdır.

 

Bunlar öneriler; birde her gün 9600 adım yani günde 10.000 adım atın önerimiz var. Yani yürüyüşü zayıflama amacından öte genel sağlığınız üzerine olan etkileri için yapmalısınız gerisi zaten gelecektir.

Genel olarak aktif yaşayan yetişkin erkek ve kadınların daha az aktif olan erkek ve kadınlara kıyasla

  • koroner kalp hastalığı
  • yüksek tansiyon ve inme
  • tip 2 diyabet
  • metabolik sendrom (yani bozulmuş glikoz toleransı, insülin direnci, kiloya bağlı şeker hastalıklarından en az birinin yanı sıra hipertansiyon, dislipidemi ve merkezi obezitenin en az ikisinin eşlik ettiği sendrom)
  • kolon ve meme kanseri
  • depresyon oranına daha az rastlanır.
  • Kalça veya vertebra (omurilik) kırığı riski daha az olması muhtemeldir; çünkü egzersiz dengeli bir beslenmeyle kemik ve eklem sağlığınızı da geliştirir.

NİŞANTAŞI UZMAN DİYETİSYEN

ADIM ADIM NASIL BAŞLAYABİLİRSİNİZ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore t dolore magna aliqua.

Hizmetleri İncele

Hizmetini Seç

Formu Doldur

Diyete Başla

ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

Hemen Randevu Al

Nişantaşı Uzman Diyetisyen Ayşe Gül Güven

Tavsiye Edenler

Mutlu Danışanlarımızdan, Sizler İçin Derlediğimiz Mutlu Mesajları. Danışan Yorumlarımız Revize Görmeden Direkt Olarak Yayınlanmaktadır.

Nişantaşı Uzman Diyetisyen Ayşe Gül Güven

Aklınızda Soru Mu Var?

Aşağıdaki form aracılığıyla hemen anlık iletişime geçin, en kısa sürede size yanıt verelim.